fredag 1 april 2022

SPAGHETTI MED SARDINER, OLIVER OCH CHILIBRÖDSMULOR

sardiner, konserverade sardiner, älskar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En till för oss som älskar konserverade sardiner.

4 vitlöksklyftor, finhackade
2 dl brödsmulor
1 tsk peperoncini, mosade
250 g körsbärstomater, halverade
400 g spaghetti
12 gröna oliver, urkärnade, grovhackade
2 msk kapris
2 st 125 g burkar sardiner i tomatsås
1 citron
en näve färsk bladpersilja, grovhackad
salt, svartpeppar

1. Börja med brödsmulorna. Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelvärme. Stek brödsmulorna 2-3 minuter tills de får lite färg. I med hälften av vitlöken och peperoncinin och salta lite, fräs en minut till. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
3. Under tiden, i samma stekpanna på medelvärme, fräs andra hälften av vitlöken någon minut.
4. I med tomaterna och fräs 5-6 minuter, tills de börjar mjukna.
5. När pastan är klar, häll av vattnet men spara ett par deciliter.
6. Ta stekpannan från värmen och blanda i oliver, kapris och sardiner så allt blir varmt. Smaka av med salt och peppar och späd eventuellt med lite pastavatten om det känns torrt.
7. Blanda såsen med pastan, pressa över citron och strö över persiljan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar