onsdag 5 oktober 2022

FUSILLI MED POTATIS, GORGONZOLA OCH PURJO

potatis, gorgonzola, purjolök

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Att potatis och pasta går utmärkt ihop, det har vi visat tidigare flera gånger, och det är vanligt i Italien. Här är ytterligare ett exempel, och det är så klart jättegott!

500 g fusilli
2 stora potatisar, skuren på längden, i stavar
1 halv purjolök, den gröna delen, skivad
1 dl torrt vitt vin
1 dl grönsaksbuljong
150 g gorgonzola
smör
olivolja
salt, svartpeppar

1. Stek purjolöken i 25 g smör på medelvärme i en stekpanna i 5 minuter. I med vin och buljong och låt puttra 5 minuter.
2. Stek potatisen i olivolja på medelhög värme tills de blir lite krispiga, salta och peppra.
3. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
4. Under tiden, smält gorgonzolan i en kastrull tillsammans med en klick smör. När pastan börjar bli klar, slå i en skopa av pastavattnet i ostkastrullen.
5. Häll av pastavattnet och blanda ost, purjo och potatis med pastan försiktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar