torsdag 20 april 2023

BISCOTTI CROCCANTI AL CIOCCOLATO

skrynkliga chokladkakor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var länge sedan vi hade ett gott kakrecept, så nu är det hög tid. Dessa skrynkliga chokladkakor är enkla att göra och det blir 35-40 kakor. "Godaste kakorna någonsin", tyckte barnen.

60 g kakao, siktad
200 g strösocker
0,6 dl rapsolja
2 ägg
180 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt
70 g florsocker

1. Blanda kakao, strösocker och olja i en bunke. Vispa i äggen, ett i taget.
2. I en annan bunke, blanda mjöl, bakpulver och salt.
3. Blanda i mjölblandningen med kakaoblandningen, rör om så det blir som en mjuk deg.
4. Ställ bunken med degen i kylen en timme.
5. Sätt ugnen på 190°.
6. Häll ut florsockret på en tallrik. Ta ut degen och forma till små bollar och rulla dessa i florsockret.
7. Lägg med lite mellanrum på en ugnsplåt med bakplåtspapper, och platta till kakorna en aning.
8. Kör i ugnen i 10 minuter och låt svalna på bakgaller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar