tisdag 16 januari 2024

ORECCHIETTE MED CIME DI RAPA


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fick återigen hem lite cime di rapa från Årstiderna, och då blev det Orecchiette con cime di rapa, en klassiker från Puglia i södra Italien. Cime di rapa är lite bittert, och är inte jättelätt att få tag på i Sverige, man kanske kan ta smal, långstjälkig broccoli om man inte hittar.

500 g orecchiette
300 g cime di rapa, grovhackat
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 peperoncino, smulad
3 sardellfiléer
färskriven parmesan
salt
0,5 dl olivolja

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Under tiden, hetta upp en stekpanna på medelvärme och fräs sardellfiléerna, vitlöken och peperoncinon i olivoljan.
3. När det återstår 2 minuter på koktiden av pastan, i med cime di rapan och låt den koka med.
4. När pastan är klar, häll av vattnet, men spara en deciliter. Blanda pastan ordentligt med sardellblandningen och riv i parmesanost. Späd med lite pastavatten om det känns för torrt.
5. Servera med extra parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar