Godaste pastarätten på länge, men det är viktigt att man har en god tonfisk, här hade vi bonito del norte.
400 g penne
1 aubergine, skuren i kuber
en burk god tonfisk
4 goda tomater, kvartade
en vitlöksklyfta, finhackad
en peperoncino, smulad
salt, svartpeppar
olivolja
färsk basilika
1. I med olivolja i en stekpanna på medelvärme och fräs auberginen 9-10 minuter.
2. Koka pstan enligt anvisningarna på paketet.
3. I med vitlöken och peperoncinon i stekpannan med auberginen, fräs 30 sekunder och sedan i tomaterna. Salta och låt sjuda 5 minuter
4. När pastan är klar, häll av vattnet, men spara 1-2 dl.
5. Blanda i tonfisken med tomatsåsen, rör om ordentligt och blanda med pastan. Späd med pastavatten om det känns för torrt.
6. Garnera med basilika och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar