onsdag 6 november 2024

PASTA MED GULBETOR, SALSICCIA OCH STEKT SALVIA


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

God och vacker rätt med de gula betorna och den stekta salvian. Betorna kan man ju koka i förväg så går det snabbare.

400 g orechiette eller annan kort pasta
3 gulbetor (eller rödbetor), kokade och skalade, skurna i kuber eller klyftor
2 salsicciakorvar, urtagna ur sitt skinn och grovhackade
en liten näve salviablad
2 vitlöksklyftor, finhackade
en peperonciono, smulad
smör, olivolja
färskriven parmesan
1 msk finrivet skal från en ekologisk citron
1 msk saft från en ekologisk citron
salt, svartpeppar

1. Koka gulbetorna tills de mjuknat, tar cirka 50-55 minuter. Låt svalna och skala.
2. Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme och stek salvian knaprig på bägge sidor. Ta upp med pincett och lägg åt sidan.
2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Spara lite av pastavattnet.
3. Under tiden, fräs korven i olja i samma stekpanna på medelvärme i 5 minuter. I med vitlök och peperoncino och fräs en minut till.
4. I med betorna, en dl pastavatten och en klick smör. Salta och peppra och blanda ordentligt.
5. När pastan är klar, häll av och blanda den med korvblandningen, i med citron, citronskal, en stor näve parmesan och lite mer olivolja. Späd med mer pastavatten om det känns för torrt.
6. Servera med mer parmesan och garnera med salviabladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar