tisdag 20 maj 2025

SPAGHETTI MARADONA


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ramlade över det här mycket enkla receptet från Neapel på något av alla sociala medier. Diego Maradona var och är fortfarande kungen av Neapel.

400 g spaghetti
1,5 dl ströbröd
en stor näve färsk bladpersilja
1 dl färskriven parmesan
2 vitlöksklyftor, pressade
ett par peperoncini, smulade
Salt, olivolja

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. I en torr stekpanna på medelvärme, rosta ströbröd, persilja och parmesan ett par minuter. Ställ åt sidan.
3. I samma panna, i med olivolja och fräs vitlök och peperoncini någon minut.
4. När pastan är klar, häll av vattnet men spara 2 dl.
5. Blanda pastan med oljan, vitlöken och peperoncinin. Späd med pastavatten till det blir lagom krämigt.
6. Servera med att strö ströbrödsblandningen över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar