Enkel och god fiskrätt med frisk smak av citronen.
500 g torskfilé
2 msk rapsolja
mjöl
salt, svartpeppar
Citronsmörsåsen:
1 schalottenlök, finhackad
75 g smör
1 dl färskpressad citronjuice
1 msk dijonsenap
1 tsk honung
0,5 dl dragonblad
1. Salta och peppra torsken, vänd sedan i mjöl.
2. Stek fisken i en stekpanna i rapsolja på medelvärme några minuter per sida. Ta upp och lägg åt sidan.
3. Gör såsen. I med hälften av smöret i samma panna och fräs schalottenlöken ett par minuter. I med citronsaften, senapen, honungen, lite salt samt 2 dl vatten. Låt koka ihop 4-5 minuter.
4. Ta av från värmen, blanda i dragonbladen och resten av smöret och låt det smälta. Smaka av med salt.
5. Servera fisken med kokt potatis och toppa med såsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar