måndag 2 juni 2014

SALLAD MED RÖTT RIS OCH CITRONVINÄGRETT

En enkel sallad, rött ris tar cirka 40 minuter att koka, så det kan du koka på morgonen, eller kanske dagen innan, så spar du tid. Sojabönor kan man köpa frysta i välsorterade mataffärer. Agavesirap börjar också dyka upp lite här och där.

2 dl rött ris
salt
1 dl valnötter
3 msk citronjuice
2 msk vitvinsvinäger
1 msk agavesirap
0,5 dl olivolja
4 vårlökar, grovhackade
2 dl sojabönor
8 cocktailtomater, halverade
2 dl sockerärtor
svartpeppar

1. Koka riset enligt anvisningarna på paketet, kom ihåg, rött ris saltas EFTER kokning. Låt svalna.
2. Sätt ugnen på 175°, rosta valnötterna 8-10 minuter, låt svalna, och grovhacka.
3. Blanchera sockerärtor och sojabönor ett par minuter, låt svalna.
4. Gör vinägretten, blanda citronjuice, vinäger, agavesirap, droppa i oljan. Smaka av med salt.
5. Blanda ihop alla ingredienser, och servera med vinägretten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar