En enkel sallad, rött ris tar cirka 40 minuter att koka, så det kan du koka på morgonen, eller kanske dagen innan, så spar du tid. Sojabönor kan man köpa frysta i välsorterade mataffärer. Agavesirap börjar också dyka upp lite här och där.
2 dl rött ris
salt
1 dl valnötter
3 msk citronjuice
2 msk vitvinsvinäger
1 msk agavesirap
0,5 dl olivolja
4 vårlökar, grovhackade
2 dl sojabönor
8 cocktailtomater, halverade
2 dl sockerärtor
svartpeppar
1. Koka riset enligt anvisningarna på paketet, kom ihåg, rött ris saltas EFTER kokning. Låt svalna.
2. Sätt ugnen på 175°, rosta valnötterna 8-10 minuter, låt svalna, och grovhacka.
3. Blanchera sockerärtor och sojabönor ett par minuter, låt svalna.
4. Gör vinägretten, blanda citronjuice, vinäger, agavesirap, droppa i oljan. Smaka av med salt.
5. Blanda ihop alla ingredienser, och servera med vinägretten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar