Semifreddo är italienska och betyder halvkall. Vanligen blandar man lika stora mängder glass eller gelato och vispgrädde. Här har vi pistagenötter vilket ger en härlig, crunchig smak.
3,5 dl salta pistagenötter med skal
2,5 dl socker
6 äggvitor
5 dl kall vispgrädde
0,25 tsk mandelextrakt
1. I en matberedare, kör 2 dl av de skalade pistagenötterna tillsammans med hälften av sockret tills det blir finmalet. Häll i resten av nötterna och kör tills det blir grovmalet.
2. Vispa äggvitorna hårda, håll skålen upp och ner, det är klart när det stannar kvar i skålen. Vispa i resten av sockret, tills det blir fint och fluffigt.
3. Vispa grädden tillsammans med mandelextraktet tills det blir fluffigt.
4. Vänd ner äggvitsblandningen i grädden och vänd sedan ner nötblandningen i detta.
5. Lägg över i en bunke och ställ i frysen minst 4 timmar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar