Varje region i USA har sina varianter på favoritsåser när det gäller barbecue. Tidigare fick ni ju ett recept på en från Texas här, och nu är det Memphis tur. En bra BBQ-sås från Memphis är aningen tunnare än de flesta såser.
1 dl äppelcidervinäger
1 dl ketchup
0,5 dl vatten
1 lök grovhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk smör
1 msk cane syrup eller mörk sirap
1 msk senapspulver
1 msk rörsocker
0,5 msk worcestershiresås
0,5 msk paprikapulver
0,5 msk chilipulver
1 msk torkad oregano
1 msk torkad timjan
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1. Smält smöret i en kastrull och fräs lök och vitlök ett par minuter tills löken fått lite färg.
2. Slå i resten av ingredienserna, sänk värmen och låt puttra under lock cirka 20 minuter. Låt svalna.
3. Mixa och fyll en väl rengjord flaska, så håller det länge.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar