En snabb och fantastisk makrillrätt med smak av Sicilien. En av mina absoluta favoriträtter. Helst färsk fisk förstås, men fryst makrill är helt ok!
600 g färsk eller fryst makrillfilé
1 dl brödsmulor
2 msk kapris, hackad
4 ansjovisfiléer, hackad
2 vitlöksklyftor, finhackad
4 msk hackad bladpersilja
2 msk hackade pinjenötter
1 dl riven parmesan
0,5 dl sultanas eller russin, ska ligga i blöt i kokhett vatten i 15 minuter
0,5 dl vitt vin
cirka 1 dl olivolja
salt, svartpeppar
1. Sätt ugnen på grill 175°. Lägg russinen i ljummet vatten i 15 minuter
2. Blanda ihop samtliga ingredienser med olja så det blir som en fin smet. Smörj en form med olivolja och bred ut hälften av makrillfiléerna med skinnsidan nedåt. Bred på fyllningen och lägg ihop resten av fiskfiléerna ovanpå. Slå lite vatten eller vitt vin över. Kör i ugnen cirka 15 minuter. Servera med färskpotatis och en god sallad!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar