Sharon påminner faktiskt en hel del om tomat, så den går utmärkt ihop med mozzarella. Men se till så du får tag på mogna, en stenhård sharon är inte rolig.
8 sharonfrukter
8 cocktailtomater
250 g buffelmozzarella
500 g parmaskinka
200 g rucola
200 g annan sallad, t. ex. maché eller babyspenat
olivolja
citronsaft
lite parmesan
salt, svartpeppar
1. Ställ fram fyra tallrikar.
2. Skölj salladerna noga, torka, och dela upp på tallrikarna.
3. Klyfta sharonfrukterna, halvera cocktailtomaterna och dela upp dom på tallrikarna.
4. Strimla parmaskinkan på längden och dela upp på tallrikarna.
5. Tärna, eller bryt sönder mozzarellan i småbitar och fördela på tallrikarna. Salta och peppra, särskilt på mozzarellan. Slå lite fin olivolja och färskpressad citron över och hyvla lite parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar