tisdag 10 juni 2014

SALLAD MED SNABBPICKLADE NEKTARINER OCH BUFFELMOZZARELLA

Nu är det äntligen högsäsong för nektariner och persikor. Det går lika bra att använda vilken som i den här fräscha, goda och vackra salladen.

4 mogna nektariner, tunt skivade
1/4 rödlök, tunt skivad
0,5 dl vitvinsvinäger
1 tsk socker
salt, peppar
ett par stora nävar rucola och annan blandad sallad
1 dl färsk mynta
4 bollar buffelmozzarella
olivolja

1. Blanda nektariner, rödlök med vinäger och socker i en skål. Låt stå 10 minuter.
2. Häll av vätskan och spara den.
3. Blanda i salladen, mynta, 4 msk olivolja och 2-3 msk av den sparade vätskan.
4. Dela mozzarellan med händerna, en per person på 4 tallrikar. Toppa med nektarinsalladen och ringla över lite olivolja, salta och peppra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar