tisdag 27 maj 2014

AVOKADOSOPPA MED FETAOST


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Förra sommaren publicerade vi den fantastiska kylda majssoppan här. Nu kan du jämföra den med den här soppan, som också passar perfekt som sommarlunch. Har du ett par gamla avokados som blivit över efter fredagstacon? Prova då denna enkla, fräscha och jättegoda soppa.

1 schalottenlök
2 avokados
en halv lime
0,75 dl ekologisk grönsaksbuljong
ett halvt fetaostpaket
en näve färsk koriander
salt, svartpeppar

1. Koka upp vatten till buljongen och ha i cirka 1 matsked buljongpulver.
2. Fräs schalottenlöken i smör på medelvärme tills den får lite färg.
3. Mixa schalottenlöken och avokadosarna tillsammans.
4. Blanda i avokadosmeten i buljongen och pressa i lime. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera ljummen eller kall, smula över fetaost och strö lite grovhackad koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar