onsdag 28 maj 2014

BOURBONGLASS


 
 
Att göra egen glass är så mycket godare än köpt, dessutom är det enkelt och man vet vad som är i den. Det tar lite längre tid att göra men smeten kan göras dagen innan, så kör man glassmaskinen samtidigt som man äter.

2,5 dl mjölk
2,5 dl grädde
6 äggulor
1 dl muscovado- eller råsocker
2 msk socker
2 msk bourbon
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 kryddmått salt

1. Koka upp mjölk och grädde, ta av från plattan och låt svalna.
2. Vispa äggulor och socker fluffigt.
3. Vispa ner gräddmjölksblandningen i äggsmeten och ha i spriten, vaniljen och saltet.
4. Häll tillbaka i kastrullen och värm till 85°. Ta av från plattan och låt svalna helt.
5. Kör i glassmaskin cirka 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar