fredag 30 januari 2015

LAXLASAGNE

Lasagne behöver väl inte alltid vara med köttfärs, vegetarisk med keso och spenat är väldigt gott, för att inte tala om denna variant, med lax. Snabb och enkel, och älskas av barnen!

600 g laxfilé, skuren i tärningar
500 g färska lasagneplattor
500 g keso
300 g bladspenat eller svartkål
3 dl mjölk
2 dl färskriven parmesan
1 dl hackad dill
salt, svartpeppar

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Blanda keso, mjölk, spenat, dill och hälften av osten i en bunke. Salta och peppra.
3. I en smord form, varva kesoblandningen och lax med lasagneplattorna, avsluta med kesoblandning. Strö över den resterande osten.
4. Kör i ugnen cirka 25 minuter eller tills ytan är gyllenbrun. Servera med olivolja och en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar