måndag 12 januari 2015

VEGETARISK MOUSSAKA

Vi är tillbaka. Nytt år och nya maträtter. Efter all julmat och annat gott, så passar det bra med några vegetariska recept. Den här vegetariska varianten på moussaka är underbar.

1 aubergine
1 purjolök
2 morötter
5 potatisar
1 gul lök
250 g grekisk yoghurt
100 g fetaost
en halv sats av den godaste tomatsåsen som du hittar här
1 ägg
torkad oregano
salt, svartpeppar
olivolja

1. Grovhacka grönsakerna, ringla över olivolja, salta, peppra och strö över torkad oregano. Baka i ugnen på 200° i cirka 30 minuter.
2. Under tiden, smula fetaosten i en bunke och blanda med yoghurt, ägg och salt.
3. När grönsakerna är klara, ta ut och blanda i tomatsåsen. Lägg ostblandningen ovanpå och kör i ugnen ytterligare 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar