måndag 9 mars 2015

BLODAPELSIN- OCH CITRONSALLAD MED AVOKADO


 
 
Än så länge finns det blodapelsiner i affärerna så passa på! Apelsinerna och citronerna blir som karamelliserade när man bakar dom i ugnen på hög värme. Avokadon kompletterar perfekt.

2 blodapelsiner, ekologiska om du kan få tag på, skivade, kärnor borttagna
2 citroner, ekologiska, skivade, kärnor borttagna
2 mogna avokados, skivade
en näve fräsch blandad sallad och örter, t. ex. maché, rucola, mynta
saft från en ekologisk citron
granatäpplekärnor
salt, svartpeppar
olivolja

1. Sätt ugnen på 225°. Blanda apelsin och citron med lite olivolja, salta och peppra och baka i ugnen cirka 15 minuter. Låt svalna.
2. Blanda citrusfrukterna med salladen, ringla över olja och citron, salta och peppra. Blanda försiktigt i avokadon och toppa med granatäpplekärnor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar