onsdag 18 mars 2015

STROZZAPRETI MED CAVOLO NERO OCH BACON


 
 
Det har varit mycket kål på sista tiden, men det är ju så gott. Och nyttigt! Till den här rätten passar en mindre pastasort som strozzapreti bra, men även casarecce, cavatappi eller gemelli går bra. Och i stället för ett gott bacon går det också bra med pancetta eller liknande.

500 g strozzapreti
8 skivor gott bacon, strimlat
en stor näve svartkål, grovhackad, det går även med grön- eller savoykål
2 msk olivolja
50 g smör
1 dl färskriven parmesanost
1 msk timjan
blad
salt, svartpeppar
vallmofrön

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Spara 1 dl av vattnet.
2.  Fräs baconet i olivolja i en stekpanna tills det blivit krispigt. Lägg åt sidan på hushållspapper.
3. I med svartkålen i stekpannan tills den fått lite färg och mjuknat lite, cirka 2 minuter.
4. Lägg i smöret och timjan, blanda runt tills smöret smält.
5. Blanda i osten och vattnet.
6. Blanda detta med pastan och baconet. Rör om ordentligt och smaka av med salt och svartpeppar.
7. Servera och strö över lite vallmofrö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar