onsdag 25 mars 2015

ÖLBRÄSERAD BRISKET


 
 
Brisket kan man väl säga är den amerikanska motsvarigheten till oxbringa, något annorlunda styckad. Brisket är ju främst förknippat med Texas Barbecue, där den röks i timtal och blir underbart mör och saftig. Här är ett nästan lika gott recept där vi bräserar den i öl i ugnen i stället.

Servera och ät som hamburgare med coleslaw och andra goda tillbehör, eller med ett gott potatismos och BBQ-sås. Se till att du får en brisket med fettkappan kvar.

2 kilo brisket
2 msk Texas rub (recept här) eller annan god rub
0,5 liter lageröl

Dag 1:
Klappa in köttet i rubben. Låt stå i kylen till nästa dag.

Dag 2:
1. Sätt ugnen på 120°, lägg köttet med fettkappan uppåt i en ugnssäker form med lock, häll på ölet. Skala och kvarta lökarna och lägg runt om. Sätt in i ugnen i 8 timmar.
2. Ta ut köttet, låt det vila medan du sätter ugnen på grill, 250°. Kör in köttet i 5 minuter.
3. Ta ut och låt svalna. Dra köttet i bitar, blanda med köttsaften och löken. Salta om det behövs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar