onsdag 8 april 2015

SPAGHETTI ALLA PUTTANESCA


 
 
Bloggen har varit i nordöstra Italien på påsklov, vi återkommer inom kort med lite bilder. Vi kör ett italienskt pastarecept till, kanske lite uttjatat, men väldigt gott, och enkelt. Historierna bakom namnet är många, men att rätten har sitt ursprung i Neapeltrakten är alla överens om. Jag har lagt till tonfisk, det blir ännu godare då.

500 g spaghetti
2 burkar tonfisk i olivolja, avrunnen
1 burk krossade tomater
2 sardellfiléer
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 peperoncino 0,5 dl svarta oliver, urkärnade och grovhackade
3 tsk kapris, avrunnen
0,5 dl bladpersilja, grovhackad
salt, svartpeppar

1. Fräs vitlök, sardeller och peperoncino i olivolja ett par minuter.
2. I med tonfisken och fräs ytterligare ett par minuter.
3. I med tomaterna och 0,5 dl vatten, rör om och låt puttra cirka 15 minuter.
4. Under tiden, koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
5. När det är 5 minuter kvar, läg i kapris och oliver.
6. Blanda såsen med pastan och strö över persilja och servera subito.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar