måndag 27 april 2015

GNOCCHI MED BURRATA, TOMAT OCH BASILIKA


 
 
Det enda man behöver för att göra en fantastisk pastalunch, tomat, basilika och mozzarella, eller som här, burrata. Burrata är som ett hölje av komozzarella, fyllt med mozzarella och grädde. Lite krämigare och rinnigare än mozzarella. Jag har använt gnocchi, alltså inte potatisgnocchi, utan "pastagnocchi". Burratan tillsammans med övriga ingredienser och olivolja fastnar bra på den. Grönt, vitt och rött, Italien på en tallrik!

500 g gnocchi
1 boll mozzarella, ko- eller buffel, eller burrata
2-3 goda tomater, grovhackade
ett knippe färsk basilika, grovhackad
olivolja
salt, svartpeppar

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet
2. Häll av pastan och blanda i övriga ingredienser, riv burratan och basilikan i bitar för hand, servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar