torsdag 16 april 2015

GNOCCHI MED SVARTKÅLSPESTO OCH SOCKERÄRTOR


 
 
En grön, god, snabb och vacker rätt. Potatisgnocchi är ganska enkelt att göra själv, men det går bra med färdigköpta. När du gör peston, gör dubbla mängden och frys in!

800 g potatisgnocchi
250 g sockerärtor, halverade på längden och snedskurna
en stor näve svartkål (grön-, savoykål, rucola eller bladspenat funkar också)
cirka 1 dl färskriven parmesan
cirka i dl olivolja
2 msk pinjenötter
salt, svartpeppar

1. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Lägg i gnocchin, den är klar när de flyter upp till ytan. Häll av och ställ åt sidan.
2. Blanchera sockerärtorna i lättsaltat vatten i en minut. Häll av och ställ åt sidan.
3. Gör peston: Mixa svartkål, ost, pinjenötter och olja. Smaka av med salt och peppar.
4. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek gnocchin några minuter i olivolja tills den får lite lätt stekyta.
5. Blanda gnocchin med peston och sockerärtorna och servera genast!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar