onsdag 16 september 2015

FRIED RICE MED RÄKOR


 
 
Ibland blir man ju bara så sugen på räkor. Det här receptet är perfekt om du har överblivet ris.

5 dl kokat, svalt och torrt basmatiris
3 hg skalade räkor
4 salladslökar, grovhackade
1 vitöksklyfta, finhackad
1 msk färsk ingefära, finhackad
2 ägg, lätt vispade
1 dl bond- eller sojabönor, frysta går bra
1 dl ärtor eller majskorn, frysta går bra
3 msk ljus soja
2 msk risvinäger
1 tsk sesamolja
salt, svartpeppar
jordnötsolja att woka i

1. I med jordnötsolja i en wok på ganska hög värme, salta räkorna och woka hastigt i en minut, lägg åt sidan.
2. I med lite mer olja och woka hälften av salladslöken, all vitlök och ingefära, woka en minut.
3. Lägg i riset och woka cirka 3-4 minuter tills riset blir lite krispigt.
4. Dra riset åt sidan, och slå i äggen, rör runt, och arbeta in dem i risblandningen, cirka 2-3 minuter.
5. I med ärtor/majs, bönor, soja, vinäger, sesamolja och räkor. Rör om och fortsätt woka tills allt blivit varmt, crka 2 minuter. Toppa med resten av salladslöken och servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar