fredag 5 augusti 2016

PASTA MED OLIVSÅS OCH BRÖDSMULOR


 
 
Massor av goda smaker här, och det tar bara så lång tid som det tar att koka pastan.

500 g pasta av valfri sort
0,5 dl panko
2 msk hackad dill
1 tsk citronskal, finhackat
4 sardeller, finhackade
en vitlöksklyfta, finhackad
en dl bladpersilja, hackad
0,5 dl basilika, hackad
2 dl gröna goda oliver, hackade
2 msk kapris
en dl färskriven parmesan
2 msk saft från en ekologisk citron
0,5 dl + mer till brödsmulorna olivolja
salt, svartpeppar

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Spara 0,5 dl av pastavattnet
2. Fräs brödsmulorna i olivolja på medelhög värme i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Blanda sedan med dill och citronskal.
3. Blanda sardeller, persilja, basilika, oliver och olivolja, smaka av med salt och svartpeppar.
4. Blanda i pastavatten och citronsaft och blanda med pastan.
5. Servera med brödsmulor och parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar