fredag 12 augusti 2016

SPAGHETTI MED AGRETTI


 
 
Agretti är extremt svårt att få tag på, i princip bara om man odlar den själv, vilket jag testade att göra i år. Agretti hör till sodaörtssläktet, som i sin tur hör till familjen amarantväxter. Dit hör även glasört (som vi skrev om här), så det går att ersätta med, eftersom det påminner en aning om det, och glasört numera går att få tag på, hos till exempel ICA.

500 g spaghetti
en stor näve agretti (ta bort de grövsta stjälkarna) eller glasört, grovhackat
saften från en halv citron
salt, svartpeppar

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Fräs agrettin i god olivolja på medelhög värme 3-4 minuter. Pressa över citronsaften, salta och peppra. Var dock försiktig med salt om du använder glasört, som är väldigt salt i sig självt.
3. Blanda med spaghettin och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar