måndag 3 april 2017

HEMGJORD GNOCCHI









 

 

 

 

 

 

 

 

Potatisgnocchi blir så väldigt mycket godare om man gör den själv. De flesta färdigköpta innehåller en väldig massa konstiga ämnen. Dessutom kan man ju stoppa i lite vad man vill i, t. ex. spenat, svartkål eller lite ost. Här är ett enkelt basrecept.

1,5 kilo mjölig potatis
2 äggulor
150 g vetemjöl
salt
en nypa muskotnöt

1. Skala och koka potatisen 25 minuter i saltat vatten. Låt svalna lite.
2. Mosa eller pressa potatisen i en bunke. Blanda i resten av ingredienserna och knåda till en deg.
3. Dela degen i 5-6 bitar och rulla ut varje till en "rulle" som är ungefär lika tjock som en enkrona. Dela i cirka centimetertjocka bitar och tryck till varje bit lite med en gaffel eller liknande.
4. Koka upp vatten i en stor kastrull, salta. När det börjat koka, lägg i gnocchin. När de flyter upp till ytan är de klara. Ta upp med hålslev.
5. Stek dem på medelhög värme i olivolja eller ät som de är med en god sås.

Serveringstips!
– Smörstekta hela salviablad och färskriven parmesan
– Tomatsås
– Smörstekt svamp och färskriven parmesan
– Smörstekt svart- eller grönkål och färskriven parmesan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar