måndag 24 april 2017

INDISK KYCKLING MED POTATIS OCH GRÄDDE











 

 

 

 

 

 

 

 

Underbar indisk rätt med en härlig krämig sås. Tar lite längre tid, men det är så klart värt det.

600 g kycklinglårfilé
3 msk ghee eller rapsolja
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
en bit färsk ingefära, stor som en tumme, riven
2 msk tomatpuré
2 tsk garam masala
2 tsk spiskummin
2 tsk gurkmeja
1 tsk malen koriander
0,5 tsk cayennepeppar
0,5 tsk malen kardemumma
4 dl god kycklingbuljong
1,5 dl grädde
1 kilo fast potatis, skuret i mindre bitar
1 dl grekisk yoghurt

1. Salta och peppra kycklingen och hetta upp ghee i en stor stekpanna på medelhög värme och fräs den ett par-tre minuter per sida. Lägg åt sidan.
2. Sänk värmen till medel, i med lite mer ghee och fräs lök, vitlök och ingefära 7-8 minuter.
3. I med tomatpuré, garam masala, spiskummin, gurkmeja, koriander, cayennepeppar och kardemumma och fräs 3-4 minuter.
4. Slå på kycklingbuljongen och grädden, lägg i kycklingbitarna och låt sjuda 25-30 minuter.
5. När det återstår 15 minuter, blanda ned potatisbitarna.
6. Ta av från plattan, rör ned yoghurten och servera med naanbröd eller något annat gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar