torsdag 25 oktober 2018

GRILLAD MAKRILL MED VITLÖKSMAJONNÄS












 

 

 

 

 

 

 

Underbar snabb och enkel rätt, där det går utmärkt med fryst makrill. Vitlöken får en fin, mild smak genom att man först blancherar den.

500 g makrillfilé
1 dl majonnäs
1 dl turkisk yoghurt
1 tsk dijonsenap
saft från en halv ekologisk citron
1 vitlöksklyfta
salt, svartpeppar
olivolja

1. Sätt ugnen på grill, 250°.
2. Blanda majonnäs, yoghurt, citron och senap i en liten skål.
3. Skala vitlöksklyftan och koka den i 5 minuter, finhacka och blanda ned i majonnäsen. Smaka av med salt och peppar.
4. Lägg makrillen i en ugnssäker form med skinnet uppåt. Ringla över olivolja. Kör i ugnen cirka 5-6 minuter.
5. Servera med en majonnäsen och kokt potatis och/eller en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar