tisdag 2 oktober 2018

SPAGHETTI A LA MEXICANA



















 

 

 

Jag gjorde en latinsk variant på pastarätt med färsk chorizo som blev fantastiskt god. De korvar som Scan eller andra charkgiganter kallar chorizo passar inte, undvik alltid dessa. Nej, det ska vara färsk chorizo, helst från en saluhall.

500 g spaghetti
2 färska chorizokorvar, urtagna ur sitt skinn och grovhackade
200 g fryst spenat, tinad och urkramad
2, 5 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 eller flera peperoncini, smulad
några droppar hot sauce, t. ex. Cholula eller El Yucateco
färskriven parmesan
olivolja
salt, svartpeppar

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet
2. Fräs korven i olovolja på medelhög värme 7-8 minuter.
3. I med vitlök och peperoncini och fräs ytterligare en minut.
4. I med spenat, creme fraiche och hot sauce, rör om och låt sjuda 5 minuter.
5. När pastan är klar, häll av pastan, men spar någon dl av vattnet. Blanda pastan med såsen, späd eventuellt med det sparade pastavattnet om det ser för torrt ut.
6. Servera med färskriven parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar