måndag 29 oktober 2018

SALSICCIA, FÄNKÅL OCH APELSIN I UGN














 

 

 

 

 

 

En härlig rätt för alla oss som älskar salsiccia! Och då menar vi så klart riktig, italiensk färsk salsiccia. Inte Scans eller ICA:s och absolut inte Zetas, dessa har inte mycket gemensamt med den äkta varan. Willys och Hemköp brukar ha fina varianter.

5 salsicciakorvar
2 fänkålsstånd, tunt skivade, spara och grovhacka dillen
en näve svartkål, grovhackad
ett par rosmarinkvistar
1 god apelsin, filéad
1 msk sherryvinäger
salt, svartpeppar
olivolja

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Ta en ugnssäker form och lägg i fänkål, rosmarin och svartkål. Salta, peppra och ringla över olivolja. Lägg korven ovanpå och kör i ugnen tills korven är klar, cirka 25-30 minuter.
3. Under tiden, filéa apelsinen.
4. Krama ur det som är kvar av apelsinen och blanda det med vinägern, salta och peppra lite.
5. Ta ut formen ur ugnen, häll vinägerblandningen över och blanda.
6. Servera med kokt potatis, fördela apelsinskivorna, strö över dillen och ringla god olivolja över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar