måndag 11 februari 2019

INDISK KYCKLING MED CURRYSÅS

Strunta i de färdiga kryddblandningarna som finns, från typ Santa Maria. Gör dina egna i stället, det blir ju så mycket godare. Det här gillades av barnen!

600 g kyckliglårfilé

Till marinaden:
1 tsk cayennepeppar
2 msk rökt paprikapulver
1 msk garam masala
1 tsk malda korianderfrön
1 tsk svartpeppar
1 tsk gurkmeja
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
en bit färsk ingefära, stor som en tumme
2 tsk salt
saft från en ekologisk citron
2,5 dl turkisk yoghurt

2 limefrukter, klyftade
en näve färsk koriander

1. Mixa alla ingredienserna till marinaden utom citron och yoghurt.
2. Blanda sedan med citronen och yoghurten.
3. Torka av kycklingen och lägg i marinaden, ju längre tid desto bättre.
4. Stek eller grilla kycklingem på medelhög värme 3-4 minuter per sida.
5. Lägg all kyckling i en stekpanna, på med resten av marinaden, lägg på lock och låt sjuda 20-25 minuter.
6. Servera med naan-bröd eller poppadums och basmatiris. Garnera med lime och färsk koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar