onsdag 13 februari 2019

SPAGHETTI MED SARDINER OCH RUSSIN











 

 

 

 

 

 

 

Vi tjatar väldigt mycket om sardiner på konserv, men de är ju fantastiska. De bästa är de som ligger i olivolja, men det betyder inte att alla märken är bra. Det finns även de som ligger i till exempel solrosolja som är mer än ok. Man kan även förhöja smaken ytterligare genom att grilla i ugnen en liten stund.

500 g spaghetti
2 konservburkar sardiner i olivolja
0,5 dl goda russin
0,5 dl pinjenötter
en näve färsk bladpersilja, grovhackad
god olivolja
salt, svartpeppar

1. Sätt ugnen på grill, 275°. Öppna sardinburkarna, tryck ut och häll bort så mycket av oljan som möjligt. Lägg fisken på ett ugnssäkert fat och kör i ugnen 5-6 minuter.
2. Lägg russinen i en liten skål, häll på kokhett vatten och låt stå i 10 minuter. Häll sedan bort vattnet och krama ur russinen.
3. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
4. Rosta pinjenötterna i en het stekpanna tills de fått lite färg.
5. När pastan är klar, häll bort pastavattnet och blanda pastan med sardiner, russin, pinjenötter och persilja. Salta och peppra och ringla god olivolja över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar