onsdag 20 mars 2019

MAKRILL MED CURRY









 

 

 

 

 

 

 

 

 

Makrill bör man nu vara försiktig med också, den är överfiskad och har mist sin MSC-märkning. Läs mer här! Oerhört tråkigt, den är ju fantastisk! Vi hade dock tur och hittade färsk från Biscayabukten i fiskdisken, så det blir ett recept.

600 g makrill, fryst går bra
några stora nävar färsk bladpersilja, dill, koriander, dragon, grovhackat
1 dl solrosfrön, rostade i het, torr stekpanna
2 vitlöksklyftor
finhackade
1 tsk milt currypulver
1 tsk malen gurkmeja
1 msk färsk citronsaft
salt, svartpeppar
olivolja
2 dl basmatiris, sköljt ordentligt
3 dl ekologisk vegetarisk buljong

1. Sätt ugnen på grill, 275°.
2. Rosta solrosfröna i en torr het stekpanna.
3. Hetta upp en stekpanna på medelvärme, i med lite olivolja och fräs de färska örterna i 3-4 minuter, ta sedan åt sidan.
4. I samma stekpanna på medelvärme, i med olivolja och fräs vitlöken ett par minuter. I med curry och gurkmeja, fräs någon minut och slå sedan i riset, 3 dl vegetarisk buljong och citronsaft. Lägg på lock och låt sjuda 12-13 minuter.
4. Lägg makrillfiléerna på ett ugnssäkert fat, salta, peppra och ringla lite olivolja över, grilla i ugnen i 10-12 minuter.
5. Lägg upp riset på tallrikar, fisken ovanpå och toppa med örter och solrosfrön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar