måndag 4 mars 2019

KHEEMA - INDISK LAMMFÄRSSÅS



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det sägs att när indiska studenter flyttar utomlands för att studera, så är det här den första rätten de lär sig. Jag har snabbat upp den och förenklat en aning.

600 g lammfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 bit färsk ingefära, stor som en tumme
1 kanelstång
2 nejlikor
1 röd chili
1 msk malen koriander
1 tsk spiskummin
1 tsk malen gurkmeja
1 lagerblad
1 burk krossade tomater
1,5 dl vatten
1 tsk citronsaft
salt, svartpeppar
rapsolja

1. Mixa lök, vitlök och ingefära tillsammans med 3 matskedar vatten till en pasta i en mixer.
2. Hetta upp olja i en stekpanna på medelvärme. Fräs kanel, nejlikor, lagerblad och chili i 20 sekunder. I med lök/ingefärspastan och fräs i 7-8 minuter. Slå på ett par matskedar vatten om det känns för torrt.
3. I med koriander, spiskummin och gurkmeja, fräs 5 minuter till.
4. I med köttfärs, höj värmen lite och fräs 5 minuter.
5. I med tomaterna, sänk värmen, salta och peppra. Slå i en deciliter vatten och citronsaften. Låt sjuda 30 minuter.
6. Severa med basmatiris, pappadums och någon god grönsak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar