tisdag 14 juni 2022

GENERAL TSO'S CHICKEN

GENERAL TSO CHINESE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Underbar söt, sur och stark och enkel kinesisk klassiker.

600 g kycklinglårfilé, skuren i mindre bitar
ett par (eller fler) peperoncini, eller annan torkad chili
en bit färsk ingefära, stor som en tumme, riven
4 vitlöksklyftor, tunt skivade
4 vårlökar, grovhackade

Marinad
1 msk sesamolja
1 tsk socker
1,5 msk ljus soja
1 ekologiskt ägg
20 g maizena

Sås
30 g socker
1 tsk srirachasås
1 msk sweet chili-sås
1 msk ostronsås
0,5 msk svart risvinäger
1,5 msk ljus soja

1. Börja med att blanda marinaden i en bunke och lägg sedan i kyckligbitarna,se till så de täcks ordentligt.
2. Stek eller fritera kycklingen på hög värme tills den är klar, låt sedan rinna av på hushållspapper.
3. Hetta upp en stor stekpanna eller wok och fräs ingefära, vitlök och peperoncini i rapsolja i 30 sekunder, sedan sänk värmen och ha i såsen. Låt koka ihop i 3-4 minuter, den ska bli lite klibbig.
4. Avsluta med att blanda i kycklingen.
5. Servera med ris, någon grönsak och strö vårlök över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar