tisdag 13 augusti 2024

JÄTTEGOD TRAYBAKE MED KYCKLING Á LA MEDELHAVET


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi är tillbaka efter sommaren och börjar enkelt med en allt-i-ett plåt som får en härlig smak av citronen och övriga godsaker från Medelhavet.

12 potatisar, kvartade
600 g kycklinglår eller kycklinglårfiléer
en rödlök, skuren i klyftor
4 vitlöksklyftor, delade på mitten
en ekologisk citron, kvartad
12 små plommontomater, delade på mitten
två nävar goda gröna oliver
100 g fetaost, smulad
salt, svartpeppar
olivolja

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Lägg potatisarna i en stor ugnsform, salta och ringla god olivolja över. Kör i ugnen i 20 minuter.
3. Ta ut formen och lägg i lök, vitlök, citron och kycklingen, krydda och ringla på lite mer olivolja. Kör i ugnen i 20 minuter till.
4. Höj värmen till 220° och lägg i tomater och oliver, och kör ytterligare 10-15 minuter i ugnen.
5. Ta ut ur ugnen och strö över fetaosten och servera med salt och mer olivolja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar