Enkel rätt där man lagar allt i en stor kastrull med lock. Den fantastiska kalabriska chilistarka salamikrämen 'nduja börjar finnas i fler och fler mataffärer.
500 g valfri kort pasta, vi tog gnocchi (inte potatisgnocchi!)
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, rivna
2 msk 'nduja
en stor näve gröna oliver, urkärnade och grovhackade
200 g körsbärstomater, halverade
0,75 l god grönsaksbuljong
4 msk mascarpone
50 g färskriven parmesan + extra till servering
salt
olivolja
1. I med olivolja i kastrullen på medelvärme, fräs lök och vitlök i 5-6 minuter. Rör ofta.
2. I med 'ndujan, rör om och fräs 3-4 minuter.
3. I med tomater och oliver, salta, låt sjuda 5-6 minuter.
4. I med pastan och buljongen. Koka upp och låt puttra så länge som koktiden är för pastan.
5. Ta av från plattan, rör ner mascarponen och parmesanosten. Servera med extra parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar