måndag 10 mars 2025

SPAGHETTI MED 'NDUJA, RÄKOR OCH MOZZARELLA

Mera 'nduja när vi ändå är i farten, den här rätten tar så lång tid som det tar att koka pastan. Mozzarellan och limen tar bort lite av hettan, och det blir jättegott.

400 g spaghetti
2 mozarellabollar, i mindre bitar
3-4 msk 'nduja
en stor näve räkor
saft från 2 limefrukter
en liten näve dill
salt

1. Marinera räkorna i en bunke med saften från en lime.
2. Koka spaghettin enligt anvisningarna på paketet.
3. I en stekpanna, hetta upp 'ndujan på medelvärme, späd med några skedar av pastavattnet och saften från den andra limen.
4. När pastan är klar, häll av vattnet men spara en deciliter.
5. Blanda pastan med 'ndujasåsen, räkorna, dillen och mozzarellabitarna. Späd med mer pastavatten om det känns för torrt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar