Enkel, syrlig och god wokad kycklingrätt.
600 g kycklinglårfilé, skuren i mindre bitar
saften från två apelsiner
0,5 dl sweet chilisås
en bit färsk ingefära, stor som en tumme, riven
2 msk tamarisoja
ett broccolihuvud, skuret i mindre bitar
sesamolja
4 sk sesamfrön
salt
salladslök
1. Blanda apelsinjuicen, sojan, ingefäran och 4 msk vatten i en bunke.
2. Hetta upp sesamolja i en wok på hög värme och fräs broccolin ett par minuter, ställ sedan åt sidan.
3. Woka sedan kycklingen i samma panna och woka tills den fått färg och nästan är klar.
4. Häll i såsen, sänk värmen något, blanda runt och låt koka ihop några minuter tills såsen reducerats något. Blanda i broccolin.
5. Servera med ris, salladslök och sesamfrön.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar