Nu är det grilltider. Våga testa en rökig fläskcheeseburgare och du är fast för livet! Chipotle-chili i adobosås finner du i välsorterade livsmedelsbutiker, i värsta fall ta Santa Marias Chipotle-pasta.
500 g fläskfärs
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk mosad chipotle-chili i adobosås
1 tsk adobosås
4 skivor god ost
4 hamburgerbröd, lätt rostade
0,5 dl majonnäs
1 stor tomat
en halv avocado, skivad
1 dl färsk koriander
salt
1. Blanda ihop fläskfärs, chipotle, adobosås, vitlök och salt. Forma sedan till 4 burgare.
2. Grilla burgarna cirka 5 minuter på varje sida. Mot slutet, lägg på ostskivorna.
3. Dela bröden, bred på majonnäs, lägg på skivad tomat, avocado och koriander. Lägg på burgarna och mumsa!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar