tisdag 6 augusti 2013

KYCKLINGSALLAD MED GRAPEFRUKT

Det här är en variant på en fräsch sallad jag såg en australiensisk TV-kock göra. Skär kycklingfiléerna i cirka tre mindre skivor innan du lägger i marinaden.

500 g kycklingfilé
2 rödlökar
100 g osaltade pistagenötter
en stor näve färsk mynta
en stor näve persilja
färsk spenat
1 citron
2 grapefrukter
salt, svartpeppar

1. Lägg den skivade kycklingen i en skål och pressa citronsaft över. Låt stå medan du fixar i ordning de övriga ingredienserna.
2. Skiva rödlöken tunt, grovhacka pistaschnötterna och lägg i en skål tillsammans med den grovhackad mynta, persiljan, spenaten.
3. Pressa över grapefruktjuice och blanda salladen.
4. Grilla eller stek kycklingen.
5. Servera salladen på tallrik med kycklingen ovanpå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar