måndag 12 augusti 2013

KYLD MAJSSOPPA MED KRÄFTSTJÄRTAR



















 

 

En soppa som passar bra för somriga dagar. Eftersom den ska serveras kall, kan den med fördel göras dagen innan.

2 schalottenlökar, hackade
1 liter majskorn
1 liter ekologisk vegetarisk buljong
1 vitlöksklyfta, finhackad
salt, svartpeppar
smör
olivolja
2 kvistar färsk timjan
Kräftstjärtar i lag

1. Fräs smör och olivolja i en djup kastrull.
2. Lägg i schalottenlök och vitlök och fräs på medelvärme i cirka 5 minuter.
3. Lägg i majskornen och fräs 6-8 minuter, tills majsen får lite färg.
4. Lägg i timjan och buljongen, koka upp och låt puttra under lock 8-10 minuter.
5. Mixa soppan, och passera den genom en sil, så du får bort majsresterna.
6. Kyl ner soppan minst 2 timmar. Servera med kräftstjärtar och majskorn.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar