torsdag 22 augusti 2013

SPAGHETTI MED KANTARELLER OCH PARMESAN

Hösten närmar sig och kantarellerna dyker äntligen upp igen! Här är en snabb rätt, där man inte har någon egentlig sås, utan bara det smör man steker svampen i och det extra smöret man rör i precis innan servering.

500 g spaghetti
1 liter rensade och grovhackade kantareller
1,5 dl riven parmesan
2 vitlöksklyftor
bladpersilja
salt, svartpeppar
smör

1. Koka spaghettin.
2. Under tiden, fräs svampen i torr panna tills vattnet försvunnit ur svampen. Lägg då i smör och vitlök och fräs några minuter.
3. När pastan är klar, häll av vattnet, häll tillbaka i kastrullen och blanda i svampen, osten och bladpersilja. I med en ganska stor klick smör, rör runt och servera genast när smöret smält med extra parmesan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar