Tricket med zucchinin här är att försöka klämma ur så mycket vatten ur dom som möjligt.
3 mediumstora ekologiska zucchini, rivna
1 ägg
0,5 dl vetemjöl
4 msk maizena
3 msk hackad gräslök
salt
svartpeppar
rapsolja
Yoghurtsås
2 dl turkyoghurt
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
4 msk torkad bockhornsklöver
1. Lägg den rivna zucchinin i ett durkslag, salta och blanda runt, låt stå 10 minuter, och krama sedan ur så mycket vatten som möjligt.
2. Lägg zucchinin i en bunke och blanda i ägg, mjölet, gräslök, salta och peppra.
3. Sleva upp zucchinin i en stekpanna på medelvärme som plättar, ungefär 3 minuter på varje sida.
4. Blanda ihop yoghurtsåsen.
5. Servera med kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar