onsdag 10 september 2014

BLÅBÄRSPARFAIT

Mycket enkel och god dessert, som passar bra i dessa tider och som inte kräver glassmaskin.

250 g blåbär
2 msk socker
2 msk vatten

3 äggulor
80 g socker
ett par droppar vaniljextrakt eller ekologiskt vaniljpulver
3 dl vispgrädde

1. Rör ihop blåbären med vatten och socker, koka upp, mosa bären lätt med en gaffel och låt svalna.
2. Lägg äggulorna i en bunke med sockret och vispa tills det blir fluffigt, rör i vaniljpulvret.
3. Vispa grädden så den blir tjock men inte för tjock.
4. Vänd ner grädden i äggblandningen och hhäll sedan detta i en långsmal brödform, klädd med plastfilm.
5. Häll ner blåbären i formen och rör runt lite försiktigt. Frys i 4 timmar.
6. Vänd upp på en skärbräda, skär i skivor och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar