torsdag 18 september 2014

SPAGHETTI MED PISTAGEPESTO


 
 
Pesto behöver inte alltid vara med basilika och pinjenötter, det som är Pesto Genovese. Det har vi visat tidigare här och här. Pistagenötter är ju goda att äta bara som de är, men de passar också att göra pesto på. Det här receptet är för 8 personer, ät och frys in resten.

500 g spaghetti
2,5 dl osaltade skalade pistagenötter
4 tomater, grovhackade
2 vitlöksklyftor
1 dl färsk mynta
1,5 dl färskriven parmesan
1 peperoncino
3 msk olivolja
salt, svartpeppar

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Kör pistagenötter, tomater, vitlök, mynta, peperoncino och parmesan i en mixer tills det blir en puré. Rör i olivolja och smaka av med salt och peppar.
3. Blanda peston med den färdiga pastan. Späd eventuellt med ett par matskedar av pastavattnet.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar