torsdag 25 september 2014

FUSILLI MED TONFISK, ÄGG OCH KAPRIS

 
 
Lättlagad pastarätt som blir godast med tonfisk av bra kvalitet i olivolja.

500 g fusilli
1 schalottenlök, finhackad
200 g tonfisk i olivolja
1 dl vitt vin
1 dl fisk- eller ekologisk grönsaksbuljong
saft från en citron
3 msk kapris
2 msk vispgrädde
2 äggulor
olivolja
salt, svartpeppar

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Fräs löken i olivolja några minuter på medelvärme. I med tonfisken, och dela den. Fräs 4-5 minuter.
3. Slå på vinet och höj värmen lite. Fräs 3 minuter och slå sedan på buljong, citronsaft och kapris. Låt puttra några minuter tills det tjocknat lite.
4. Vispa under tiden ihop äggulor och grädde med en gaffel.
5. Slå av pastan och blanda sedan med tonfiskblandningen och sedan med äggblandningen.
6. Servera med en god olivolja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar