onsdag 22 oktober 2014

MAJSPLÄTTAR MED PARMESAN OCH LIMEYOGHURT


 
 
Enkel och snabb rätt, som passar barnen, men se upp med chilin! Jag använde frysta ekologiska majskorn. Jag kokade upp vatten, drog av plattan, och lät majsen ligga 2 minuter, innan jag hällde av vattnet.

Majsplättar
6 dl majskorn
2 ägg
5 msk majsmjöl
1,5 dl riven parmesan
0,5-1 röd chili
salt

Limeyoghurt
2 dl matlagningsyoghurt
skal från en lime
saft från en halv lime
salt

1. Börja med majsplättarna. Blanda alla ingredienserna i en mixer. Smaka av med salt. Låt stå.
2. Blanda ihop yoghurten med limeskal och limesaft. Smaka av med salt.
3. Värm rapsolja i en stekpanna och ta tre-fyra matskedar smet till varje plätt. Stek tre-fyra minuter per sida.
4. Servera med yoghurt, limeklyftor, goda tomater och färsk koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar